Kategóriák
árvácska beültetés ősz sír sírgondozás virág

Árvácska szendvicsen

Tudta, hogy az árvácska ehető? Íze enyhén mentás, de elsősorban díszessége, mutatós jellege miatt használják őket egyes hidegtálak, illetve gyümölcsételek díszítésére.
sirgondozas-gyor-arvacska

A 19. században kezdődött az árvácskaláz, az addig ültetett háromszínű árvácskát (Viola tricolor) egy altáji és egy dél-európai fajjal keresztezték. A keresztezett fajnak több előnye is van, pl. a virágai jelentősen nagyobbak, hosszabb a virágzási idő, fagytűrőbb a korábban elterjedt vadárvácskánál. Az árvácskát júniusban vetik, és többszöri áttűzdelés után már októberben kiültetik. A fagyokig nyílik, a síroknak télen is csodás dísze. (forrás: wikipedia)

Segítségre van szüksége? Forduljon hozzám bizalommal, kérjen egyedi sírgondozási ajánlatot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük